Jamnikhaus

Website ruwhaar dwergteckels

Zo begon het

Sinds verscheidene jaren droomden we ervan een teckel als hond te nemen maar daar we beiden fulltime werkten zagen we het niet zitten om een hondje te nemen en hem heel de dag alleen te laten zitten.

Na jaren twijfelen besloten we toch in 1995 de knoop door te hakken en onze eerste teckel te bestellen. Na eerst wat rondgedwaald te hebben bij verschillende mensen die teckels fokten kwamen we via het hondentijdschrift "De Woef" terecht bij de familie Naassens. Het klikte meteen tussen ons en we besloten daar onze eerste dwerg ruwhaar te bestellen.

Doch omdat we het liefst een reu hadden en de natuur bij de eerstvolgende nesten een stokje in de wielen stak duurde het tot 1997 voordat we hem eindelijk mochten verwelkomen. We waren onmiddellijk gecharmeerd door het karakter, clown spelen en de eigenzinnigheid van de ruwhaar. Op aanwijzen van onze fokker besloten we mee te doen aan een hondenshow waar we  goede resultaten behaalden en we kregen de smaak te pakken van het showen. Nadat Vaxl von Lotenthal 2,5 jaar werd besloten we om een tweede dwerg ruwhaar teckel te nemen, het kwam ons dan ook goed uit dat we gevraagd werden om met Vaxl te dekken en we eerste keuze kregen uit de nest.

Gevolg was dat we eind 1999 ons tweede hondje Yndo von Lotenthal als eindejaarsgeschenk kregen en Vaxl een speelkameraad.

Begin 2001 kregen we terug zin in een puppy, het werd deze keer een dwerg korthaar met de naam Ambras von Lotenthal, eind juni 2001 verwelkomden de twee ruwharen hun nieuwe speelkameraad, hij werd direct opgenomen in de groep zonder noemenswaardige problemen. Wat me wel opviel is dat de korthaar slimmer lijkt dan de ruwharen en hij speelt dit slim uit tegenover de andere twee, hij kijkt ook naar televisie waar de andere twee praktisch geen interesse naar hebben.

Mijn vrouw en ik hebben allebei de teckelziekte te pakken en proberen allerlei activiteiten te doen met de honden, later wanneer we meer vrije tijd hebben willen we eens een eigen nestje maar wanneer je fulltime werkt is dit niet te doen, je moet voornamelijk aan de hond en de puppy's denken en niet aan onszelf, misschien komt het er nog wel eens van.

In januari 2004 schaften we onze eerste teef aan, een dekking van onze reu Vaxl von Lotenthal en de teef Freule-Nina Seven Mountains Corner (eigenaar de familie Swanenberg uit Nederland).

Na de nest gekeurd te hebben besloten we het een teefje te kiezen en gaven het de naam "Jamnik Seven Mountains Corner" die na enkele jaren de moeder gaat worden van ons eerste nestje.

Vanaf 11 maart 2006 is de url van onze website aangepast in functie van de kennelnaam "vom Jamnikhaus", onze website is nu bereikbaar via: www.jamnikhaus.be .

In de nacht van 21 op 22 januari 2007 werd onze eerste nestje geboren, vijf reuen en één teefje. Deze eerste nest bracht natuurlijk heel wat emoties mee, nieuw leven en de eerste teckels onder onze eigen teckelkennel (vom Jamnikhaus)

Met vriendelijke teckelgroeten,

Eddy en Carin Van Krieken-Swysen